Zoeken

Egypte wil in Marokko gestrande onderdanen repatriëren

11 maart 2021 - 18:30 - Wereld

©

Egypte heeft besloten om de repatriëring te organiseren van zijn onderdanen die in Marokko zijn gestrand, na de onderbreking van de luchtverbindingen tussen beide landen. Er staan drie uitzonderlijke vluchten op de planning tussen Casablanca en Caïro.

Op haar Facebookpagina schrijft de Egyptische ambassade in Rabat, dat de drie uitzonderlijke vluchten zullen worden uitgevoerd op 12, 17 en 19 maart. De vluchten zijn bedoeld voor in Marokko gestrande Egyptenaren, hun gezinnen en niet-Egyptenaren die naar Caïro reizen of via Caïro naar een andere bestemming gaan.

Reizigers die reeds tickets van Egypt Air in hun bezit hebben kunnen hun vertrekdata wijzigen bij het kantoor van de Egyptische luchtvaartmaatschappij in Casablanca. Alle passagiers, behalve kinderen jonger dan 6 jaar, moeten een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die 72 uur voor de vlucht is uitgevoerd.

Op 9 maart heeft Marokko de luchtverbindingen met 26 landen opgeschort tot 26 maart. Dit besluit maakt deel uit van de preventieve maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en de nieuwe varianten daarvan. De betrokken landen zijn: Turkije, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, Duitsland, Portugal, Tsjechië, Oekraïne, Zweden, Australië, Brazilië, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zuid-Afrika, België, Italië, Algerije, Egypte, Polen, Noorwegen, Finland, Griekenland, Libanon en Koeweit. Deze lijst wordt om de 15 dagen geëvalueerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team