Zoeken

Medisch hoogstandje in Marrakech

30 november 2021 - 18:20 - Marokko

©

In het academisch ziekenhuis in Marrakech (HUP) werd een van de meest delicate chirurgische ingrepen ter wereld uitgevoerd. Bij een Nigeriaanse patiënt die leed aan chronische gewrichtspijnen werden prothesen in beide knieën geïmplanteerd. De operatie werd uitgevoerd door een volledig Marokkaans medisch team.

Deze complexe chirurgische operatie duurde 4 uur en werd uitgevoerd door een complete medische staf van specialisten in orthopedische en traumatologische chirurgie. Deze werden bijgestaan door artsen en verpleegkundigen gespecialiseerd in anesthesie en reanimatie. De patiënte is een 68-jarige Nigeriaanse vrouw die ervoor koos te vertrouwen op de bekwaamheid van de Marokkaanse artsen.

Lees ook: Bedrog in ziekenhuis Marrakech: nepartsen gearresteerd

Volgens Professor Mahmoud Bedda, een in traumatologie en orthopedie gespecialiseerde arts, die toezicht hield op de operatie, staat deze techniek bekend als « mini-invasive subvastus ».
Deze techniek wordt vaak gebruikt in India, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Functionele prestaties worden op korte termijn verbeterd en postoperatieve pijn en bloedingen verminderd, legde hij uit. Zo kan de patiënt sneller herstellen.

Lees ook: Ziekenhuizen Tanger met instorting bedreigd

Het uitvoeren van deze techniek en dit type chirurgie stelt Marokko in staat om patiënten uit Engelstalig Afrika te behandelen, zodat zij niet langer verplicht zijn naar India, de Verenigde Staten of Groot-Brittannië te gaan. Het koninkrijk beschikt over de nodige menselijke deskundigheid en de passende uitrusting, zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team