Zoeken

Chinese artsen redden levens in Marokko

2 maart 2022 - 21:40 - Marokko

©

China stuurt sinds 1975 elk jaar medische teams naar Marokko om de bevolking te verzorgen. In de loop der jaren hebben Chinese artsen een benijdenswaardige reputatie opgebouwd vanwege de uitmuntendheid van hun werk.

"Ik dank de Chinese dokters die mijn leven hebben gered", zegt een 107-jarige Marokkaan die zijn dank betuigt aan Gao Yuping en Jiang Quanming, beiden lid van het medische team in Jiading County. Hij heeft net een succesvolle operatie ondergaan. Chinese artsen en plaatselijke medewerkers verwijderden een abces van 20 centimeter doorsnee. Ondanks enkele moeilijkheden, zoals het leven in de Sahara, het gebrek aan plaatselijke artsen en geneesmiddelen en de taalbarrière, doen de Chinese artsen hun best.

Lees ook: Toekomstige artsen willen Marokko verlaten

Sinds februari 2021 hebben zij in Marokko 12.600 patiënten gediagnosticeerd en behandeld en meer dan 4300 verschillende operaties uitgevoerd, meldt Shine. "Vorig jaar heb ik meer dan 5000 poliklinische patiënten en spoedpatiënten behandeld, meer dan 1000 patiënten opgenomen en toezicht gehouden op bijna 1000 oogoperaties, waarvan 90 procent operaties met complicaties," zegt Zhang Deyu, plaatsvervangend hoofdarts van het Jiading Ziekenhuis.

Lees ook: Marokko: regering belooft maandsalaris van 100.000 dirham voor artsen

Chinese artsen uit Jiading hebben vele levens gered in Marokko, het land waar zij al 28 jaar naartoe worden gestuurd. Het volk mist nooit een kans om zijn dankbaarheid te tonen. Een medisch team uit Jiading liep langs een café in de Sahara en werd begroet door de eigenaar, zijn moeder, vrouw en drie kinderen. Meer dan 30 jaar geleden hielp een Chinese dokter de moeder van de eigenaar bevallen. De eigenaar kreeg zelf een cyste meer dan 10 jaar geleden en werd behandeld door een Chinese arts. Later beviel zijn vrouw met de hulp van een Chinese dokter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team