Zoeken

Ziekenhuizen Tanger met instorting bedreigd

15 augustus 2021 - 16:40 - Marokko

©

Het aantal patiënten met Covid-19 in ziekenhuizen in Tanger stijgt snel. Dat blijkt uit cijfers van de gezondheidsautoriteiten. De lokale autoriteiten hebben daarom besloten om nieuwe maatregelen te treffen.

Om een instorting van het gezondheidssysteem in de Noord Marokkaanse stad te voorkomen worden nieuwe IC-tenten opgezet en wordt en veldhospitaal voor Covid-patiënten aangelegd. Al Massae bericht dat er ook meer bedden komen op de reeds bestaande IC-afdelingen.

Lees ook: Premier Marokko spreekt over coronabeperkingen

Een noodplan werd in werking gezet en omvat de aanleg van drie gezondheidscentra die exclusief zullen worden gebruikt om coronapatiënten te verzorgen. Ook komt er een nieuw veldhospitaal met 100 bedden en wordt het systeem voor de begeleiding en opvolging van coronapatiënten versterkt.

De meest ernstige gevallen en coronapatiënten die aan de zuurstof moeten, zullen in de Duc de Tovar en Mohammed VI ziekenhuizen worden verzorgd. Op het terrein van het Mohammed VI ziekenhuis wordt ook een tent opgezet.

Lees ook: Marokko vaccineert vanaf 12 jaar tegen Covid-19

Momenteel wordt tevens de mogelijkheid onderzocht om het El Qortobi ziekenhuis volledig vrij te maken om er enkel Covid-19 patiënten op te vangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team