Zoeken

Marokko: waarschuwing voor gevaren cosmetische chirurgie in kapsalons

18 februari 2022 - 20:40 - Marokko

©

Marokkaanse plastisch chirurgen waarschuwen tegen de illegale uitoefening van geneeskundige ingrepen en cosmetische chirurgie in kapsalons, sportscholen en kuuroorden. Ze vestigen de aandacht op de onomkeerbare complicaties die deze praktijken kunnen hebben.

De Nationale vakbond van Plastische Chirurgen bekritiseert en veroordeelt "schoonheidscentra en sportscholen die straffeloos injecties met fillers, botulinum toxine, PRP, mesotherapie of zelfs laserontharing aanbieden. Terwijl dit in het verleden onopgemerkt bleef, is het vandaag de dag opmerkelijk hoeveel etablissementen dit soort praktijken op hetzelfde niveau plaatst als een knipbeurt, een tatoeage of een manicure", meldt Aujourd’hui Le Maroc.

Lees ook: Imane, 32-jarige Marokkaanse, overleden na liposuctie

"Wij waarschuwen de overheid voor de gevaren die verbonden zijn aan injecties die worden uitgevoerd door gewetenloze charlatans, waardoor de veiligheid van vaak jonge patiënten in gevaar wordt gebracht", aldus de vakbond.

Chirurgen zeggen dat ze steeds meer patiënten ontvangen die het slachtoffer zijn van deze praktijken, die in strijd zijn met de code van de medische ethiek. De complicaties variëren van huidnecrose tot infecties en blindheid. "Niemand mag een medische handeling verrichten zonder bij de Orde ingeschreven te zijn."

De vakbond roept de staat op strenger toe te zien op de "echte" of "valse" artsen die onlangs uit Rusland en Oekraïne zijn gekomen, die niet zijn ingeschreven bij de Nationale Raad van de Orde van Geneesheren en die illegaal praktijk houden in met name schoonheidssalons. Deze artsen prijzen de beheersing aan van de populaire "Russische technieken" en trekken daarmee veel patiënten aan.

Lees ook: Plastische chirurgie populair onder Marokkaanse politici

Plastische chirurgen merken op dat elke illegale praktijk van chirurgie bestraft moet worden overeenkomstig de geldende wetten en voorschriften en dat ze alles in het werk zullen stellen om diegenen die spelen met het leven van burgers aan te klagen.

Bladna.nl