Zoeken

Oorlog Rusland-Oekraïne: Marokkaanse ambassade in Kiev blijft open

25 februari 2022 - 16:20 - Wereld

©

Volgens regeringswoordvoerder Mustapha Baitas zijn de 28 diplomaten van het Marokkaanse diplomatenkorps in Oekraïne nog steeds in dienst. Sinds het uitbreken van de Russisch-Oekraïense crisis zijn er in totaal bijna 800 oproepen van Marokkanen geregistreerd.

Op een persconferentie op donderdag 24 februari na de kabinetsvergadering zei Mustapha Baitas dat het Marokkaans diplomatiek corps in Oekraïne 795 oproepen heeft ontvangen van Marokkanen die zich op Oekraïens grondgebied bevinden.

Lees ook: Rusland vindt vertrek Marokkaanse studenten uit Oekraïne "onbegrijpelijk"

Op 14 februari had de Marokkaanse ambassade in Kiev twee gratis telefoonnummers ingesteld - 0800502683 om in Oekraïne te bellen en 0537663300 om vanuit Marokko te bellen - teneinde de communicatie in deze tijd van crisis te vereenvoudigen.

Lees ook: Oekraïne: Marokkanen vast door dure vliegtickets

Deze twee telefoonlijnen zijn volgens diplomatieke bronnen zwaar belast sinds de Russische president Vladimir Poetin donderdag een militaire operatie in Oekraïne heeft gelanceerd om pro-Russische separatisten in het oosten van het land "te beschermen". "De 28 diplomaten in Oekraïne blijven hun opdrachten uitvoeren, de situatie op de voet volgen en ontvangen oproepen van studenten en Marokkaanse onderdanen", verzekerde Mustapha Baitas.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team