Zoeken

Oorlog Rusland-Oekraïne: geen impact op Marokko

25 februari 2022 - 19:00 - Marokko

©

Regeringswoordvoerder Mustapha Baitas verklaarde over de crisis tussen Rusland en Oekraïne, dat deze geen gevolgen zal hebben voor de bevoorrading van de Marokkaanse markt.

Na de wekelijkse zitting van de regeringsraad heeft Mustapha Baitas zich uitgesproken over de situatie in Oekraïne en de mogelijke gevolgen daarvan voor Marokko.

Lees ook: Oorlog Rusland-Oekraïne: Marokkaanse ambassade in Kiev blijft open

Met nadruk wees de ambtenaar erop dat de situatie in het koninkrijk onder controle is dankzij de maatregelen die de regering reeds heeft genomen met het oog op de verzachting van de gevolgen van de gezondheidscrisis.

Volgens Baitas beschikt Marokko over voldoende voedselreserves, dankzij de invoer van noodzakelijke producten zoals meel. De invoer van deze producten heeft de Marokkaanse reserves versterkt, voegde hij eraan toe.

Lees ook: Marokko adviseert onderdanen om Oekraïne te verlaten

Verder verwees de regeringswoordvoerder naar de aanpak van Rabat om bepaalde producten te subsidiëren om de crisis te verzachten. "De rekening is gigantisch, maar de pogingen om de gevolgen van de crisis te verzachten, worden voortgezet", zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team