Zoeken

Beruchte ooms van doodgeschoten Firdaous (11) leiden luxeleven in Dubai

13 januari 2023 - 15:00 - Wereld

©

De ooms van de 11-jarige Firdaous die in het Belgische Merksem werd doodgeschoten, Younes ’El Magico’ en Othman El B., zijn alle twee vermeende drugsbaronnen die al jaren een luxeleven leiden in Dubai. Het gezin van hun zus Naziha El B., lijkt het slachtoffer te zijn geworden van een afrekening in de harde drugswereld.

De jongste oom van de overleden Firdaous, Younes El B., werd in 2016 bij zijn sportschool in Antwerpen ontvoerd. Hij dook een paar weken later terug op in Frankrijk en zei te zijn ontsnapt. Maar Othman El B., de oudere oom van het 11-jarige slachtoffer, werkte toen in werkelijkheid samen met de politie om zijn broer Younes El B. te redden. Hij verstrekte de onderzoekers verschillende cruciale IMEI-codes waarmee de mobiele toestellen van de daders konden worden geïdentificeerd en zou ook losgeld betaald hebben.

Lees ook: Mama van doodgeschoten Firdaous verdrietig en boos

Othman El B. is volgens politie en justitie zelf ook een sleutelfiguur in de smokkel van cocaïne via de haven van Antwerpen. Hij zou begonnen zijn als uithaler in de Antwerpse haven en in snel tempo de internationale criminele ladder zijn opgeklommen. Maar El B. is nooit door een rechtbank veroordeeld voor dergelijke feiten. Op zijn LinkedIn-pagina staat dat hij ’General Manager’ is van de firma OEB International Limited. Hij zou zijn fortuin verdiend hebben met de handel in luxehorloges.

Lees ook: Nichtje (11) drugskoning Othman E.B. doodgeschoten in Antwerpen

Volgens informatie van Het Nieuwsblad is Naziha El B. "zelf op geen enkele manier betrokken bij grootschalige drugstrafiek". De mama van de doodgeschoten Firdaous deelde dinsdag haar verdriet in een emotionele post op Facebook. Haar dochter Firdaous werd het onschuldige slachtoffer van een afrekening in de drugswereld.

Bladna.nl