Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in onderzoek naar in Casablanca vermoorde politieman

7 maart 2023 - 23:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie BNPJ en de inlichtingendienst DGST zetten het onderzoek voort dat is geopend na de autopsie op het lichaam van de in Casablanca vermoorde en verbrande politieman.

De onderzoekers doen er alles aan om de gruwelijke moord op de verkeersagent op te helderen, van wie het verbrande lichaam donderdag werd gevonden in douar Lakhdadra, in de provincie Berrechid, meldt Al Akhbar. De rechercheurs onderzochten de telecommunicatienetwerken om digitale sporen te vinden die naar de daders van het misdrijf kunnen leiden. Ze vonden tientallen mobiele telefoons, waarvan de eigenaars in de buurt van de werkplek van de agent waren, zeggen bronnen dicht bij het onderzoek. Verschillende mensen werden inmiddels ondervraagd door de BNPJ.

Lees ook: Promotie voor agent wiens verkoold lichaam in Had Soualem werd ontdekt

De onderzoekers arresteerden zaterdag in de stad Daroua ook meerdere personen die in een Renault Clio reden, die een opvallende gelijkenis vertoonde met de auto waarin vier verdachten volgens getuigen waren gevlucht, na het verbranden van het voertuig van de politieman. Maar onderzoek toonde aan dat noch de gearresteerde personen noch de auto verband hielden met het misdrijf.

Lees ook: Politieagenten betrapt dankzij bodycams in El Jadida

De veiligheidsdiensten vonden de handboeien, het uniform, de bebloede bril en de draagbare camera van de agent, naast zijn verbrand lichaam. Onderzoekers werken de klok rond om de moordenaars van de postuum gepromoveerde verkeersagent te vatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team