Zoeken

Politieagenten betrapt dankzij bodycams in El Jadida

3 maart 2023 - 22:00 - Marokko

©

Twee hoge inspecteurs en een brigadier van de toeristische politie in El Jadida, zouden een gewelddadige arrestatie hebben uitgevoerd met behulp van een dienstwapen. Dit werd vastgelegd op hun bodycams.

De Gerechtelijke Politie (BNPJ) heeft op dinsdag drie agenten van de toeristenpolitie van El Jadida, naar het bevoegde parket doorverwezen, aldus de nationale veiligheidsdienst (DGSN) in een persbericht. Het betreft twee hoge inspecteurs en een politiebrigadier. Ze worden beschuldigd van het vervalsen van rapporten, onrechtmatige arrestatie en machtsmisbruik, schrijft H24info.

Lees ook: Onderzoek naar gewelddadig optreden politie in Casablanca

Het Openbaar Ministerie heeft de drie politiefunctionarissen aan een onderzoek onderworpen wegens hun betrokkenheid bij de vervalsing van een aanhoudingsbevel. Ze zouden een onrechtmatige aanhouding hebben verricht met behulp van een dienstwapen. Tijdens het bekijken van de video van de bodycam van de agenten kwam de zaak aan het licht.

Lees ook: Politiebaas Abdellatif Hammouchi beveelt onderzoek naar politiegeweld

De drie agenten zijn geschorst in afwachting van het einde van het onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de BNPJ, onder toezicht van het bevoegde parket, om alle strafbare feiten waarvan de verdachten worden beschuldigd vast te stellen, alvorens ze voor de rechter moeten verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team