Zoeken

Nep-procureur maakt melding van fictieve aanslag in Marokko

29 maart 2023 - 23:00 - Marokko

©

Een aantal dagen geleden werd in Marokko een nep-procureur des konings gearresteerd, omdat hij de politie had gewaarschuwd voor een fictieve terroristische aanslag. Het onderzoek onthulde informatie over de redenen die de verdachte ertoe hebben gebracht om dit bedrog te verzinnen.

Volgens het dagblad Assabah heeft de verdachte de politie verteld dat hij informatie had over de exacte locatie van een autobom, die op elk moment zou kunnen ontploffen in de wijk Al Quds in Sidi Bernoussi. De politie zocht urenlang de straten van Casablanca af, zonder de vermeende autobom te lokaliseren.

Lees ook: Nepadvocaat pleit voor rechtbank Rabat en wint rechtszaken

De onderzoekers namen daarom contact op met de vermeende procureur die de gevoelige melding had gedaan. Toen de man excuses gebruikte om de politie maar niet te hoeven ontmoeten, dook het vermoeden van een valse melding op. Terwijl de politie informatie over de verdachte zocht, werd het gesignaleerde voertuig gevonden. Het behoorde toe aan een arts die, samen met een familielid, werd ondervraagd.

Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat de nep-functionaris betrokken was bij een meerdere andere misdrijven en dat hij samenwerkte met verschillende handlangers, waaronder een politieagent in Casablanca, die als tussenpersoon gefungeerd zou hebben in gerechtelijke zaken. Hij staat ook aan het hoofd van een nieuwswebsite die uitblinkt in het vervalsen van perskaarten, meldt het dagblad.

Lees ook: Nepkolonel deed zich voor als nauwe medewerker Marokkaanse koninklijke familie

Na een uitgebreide zoektocht werd de nep-officier van justitie gearresteerd, samen met één van zijn handlangers. De hoofdverdachte wordt verschillende overtredingen en misdrijven ten laste gelegd, waaronder fraude, de aangifte van een vals misdrijf en de imitatie van een gerechtelijk ambtenaar. Het onderzoek wordt voortgezet om de andere medeplichtigen te identificeren en te arresteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team