Zoeken

Dertien arrestaties voor moord op politieagent in Casablanca

30 maart 2023 - 12:00 - Marokko

©

Na weken van onderzoek heeft de BCIJ-politie begin deze week dertien verdachten voor de rechtbank voorgeleid, die betrokken zouden zijn bij de moord op en de verminking van het lichaam van een politieagent in Casablanca.

Enkele dagen na de brute moord op de politieagent werden drie personen van 31, 37 en 50 jaar opgepakt voor hun betrokkenheid bij deze misdaad. Alle drie zijn bekenden van de politie en hadden trouw gezworen aan Daesh. Ze waren van plan om aanslagen in Marokko te plegen voordat ze naar de Sahel zouden vertrekken. Volgens de BCIJ "hadden ze individuele terroristische methoden en tactieken geleerd en hadden ze de intentie om het wapen van de politieagent te gebruiken om bankfilialen te beroven om een grotere operatie te financieren".

Lees ook: BCIJ zegt hoe moordenaars politieagent in Casablanca werden opgespoord

Hun arrestatie leidde tot de identificatie en arrestatie van tien andere verdachten. Ze werden allemaal voor de rechter gebracht vanwege vermeende banden met een terroristische cel die de openbare orde wilde schaden. De BCIJ stelt dat de executiemethode van de politieagent en de verminking van zijn lichaam, onmiddellijk wezen op "een georganiseerde criminele daad gepleegd door minstens twee personen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team