Zoeken

Marokko: politieagenten nieuwe doelwit terroristische organisaties

19 maart 2023 - 23:30 - Marokko

©

In Marokko zijn politieagenten een nieuw doelwit geworden van terroristen. Maar waarom kiezen criminelen ervoor om zich op de politie te richten?

Steeds vaker vallen terroristen in Marokko politieagenten aan. Onlangs werden drie personen die gelinkt zijn aan Daesh, opgepakt in Casablanca. Ze worden ervan verdacht een politieagent te hebben vermoord en zijn lichaam te hebben verbrand in de wijk Errahma in de Marokkaanse metropool.

Lees ook: Promotie voor agent wiens verkoold lichaam in Had Soualem werd ontdekt

Maar waarom vallen terroristen politieagenten aan? Volgens Al Ahdath Al Maghribia is het mogelijk dat terroristische cellen op zoek zijn naar wapens of grondstoffen voor het maken van explosieven. Daarom zouden politieagenten een aantrekkelijk doelwit zijn, omdat de terroristen hun wapens kunnen stelen en gebruiken bij aanvallen op geldoverdrachtskantoren, gevoelige locaties of toeristische bestemmingen.

Lees ook: BCIJ zegt hoe moordenaars politieagent in Casablanca werden opgespoord

Het dienstwapen van de vermoorde politieagent in Casablanca was door de terreurverdachten gestolen volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst (DGSN). De verdachten wilden met het wapen een bank overvallen en het geld gebruikt om aanslagen te financieren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team