Zoeken

Onderhoud grenzen Sebta en Melilla valt duur uit voor Spanje

25 augustus 2021 - 20:30 - Wereld

©

Spanje gaat 9,7 miljoen euro uittrekken voor het volledige onderhoud van de grenzen van Sebta en Melilla. Zowel de faciliteiten als de infrastructuur krijgen een update met het oog op een betere bewaking en controle.

Volgens een rapport zal het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken 2,72 miljoen euro uitgeven voor het onderhoud van de grenzen van Melilla en 2,11 miljoen euro voor die van Sebta. Het onderhoud kost in totaal 4,83 miljoen euro voor de twee steden. Bij dit bedrag komt ook nog het budget dat door het Subdirectoraat-generaal voor infrastructuurplanning en -beheer is uitgetrokken voor de uitvoering van extra onderhoudswerkzaamheden. Dit brengt het totale bedrag voor onderhoud aan beide grenzen op 9,76 miljoen euro.

Lees ook: Spanje wil meer middelen uittrekken voor grensbeveiliging met Marokko

Volgens het project wordt de hele grensinfrastructuur gemoderniseerd. Zo krijgen onder meer commando- en controlecentra, grensposten, patrouille- en strandposten, het verlichtingsnetwerk, gebieden van bijzonder belang en de 18,7 kilometer lange omheining die de twee steden van Marokko scheidt, een opknapbeurt. Naast deze civiele werken zal het veiligheidssysteem aan beide grenzen worden versterkt door de installatie van alarmen en camera’s langs de omheiningen.

De werkzaamheden worden gecoördineerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en gaan van start op 28 februari 2022. Ze zullen naar verwachting duren tot 2026. "Aangezien de grenzen vrij vaak worden blootgesteld aan aanvallen en bestormingen, is een goed onderhoudssysteem voor de grenzen noodzakelijk om hun werking en operabiliteit te garanderen," verklaarde het Subdirectoraat-generaal voor infrastructuurplanning en -beheer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team