Zoeken

Spanje wil meer middelen uittrekken voor grensbeveiliging met Marokko

5 augustus 2021 - 20:50 - Wereld

©

De Spaanse regering wil meer investeren in de beveiliging van haar grens met Marokko. Dit omvat onder meer de vernieuwing van computerapparatuur in de bestaande posten en de bouw van nieuwe politiebureaus.

Om illegale immigratie, drugshandel, terrorisme, georganiseerde misdaad en cybercriminaliteit doeltreffend te kunnen blijven bestrijden, is Spanje van plan meer geld uit te trekken voor de beveiliging van haar grens met Marokko. Volgens de staatssecretaris voor Veiligheid zal er voor de periode 2022-2025, een jaarlijks budget worden vrijgemaakt van 54,2 miljoen euro, meldt Europa Press.

Lees ook: Honderden Marokkanen vragen asiel aan in Sebta

De Raad van Ministers heeft dit voorstel goedgekeurd en preciseert dat een deel van dit geld naar de aankoop gaat van computerapparatuur, om beter uitgerust te zijn voor het migratievraagstuk in de Arco Sur (kusten van Levante, Andalusië en de Canarische Eilanden) en om de modernisering van de interne afrastering van Sebta en Melilla te vervolledigen.

Een ander deel van dit bedrag zal worden gebruikt voor de voltooiing van de bouw van politiebureaus in Almendralejo en Calatayud, naast het geplande politiebureau voor Torremolinos en het centrale politiebureau in Valencia, alsmede voor de bouw van nieuwe centra voor tijdelijk verblijf van migranten, zo voegt dezelfde bron eraan toe.

Lees ook: Spaanse Europarlementariër wil dat Europa druk uitoefent op Marokko

Dit algemene herstelplan heeft tot doel de veiligheidsdiensten te voorzien van de kwantitatief en kwalitatief noodzakelijke infrastructuur en middelen, voor de invoering van een nieuw geïntegreerd systeem voor bewaking van de buitengrenzen (SIVE) en een nieuw elektronisch registratiesysteem voor grensovergangen. Dat laatste zal worden aangesloten op het centrale EES (Entry/Exit System), dat vanaf 2022 verplicht zal worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team