Zoeken

Acht jaar cel voor kickbokser Yassine die Rotterdamse pakketbezorger doodsloeg

13 december 2022 - 07:00 - Wereld

©

De 30-jarige Yassin el B. uit Rotterdam-Hoogvliet is veroordeeld tot acht jaar cel voor de fatale mishandeling van een pakketbezorger. Volgens de rechtbank staat vast dat hij dodelijk geweld heeft gebruikt tegen de 42-jarige pakketbezorger Abdelmounaim Aghdour.

De gevangenisstraf van acht jaar is langer dan de zes jaar die het Openbaar Ministerie had gevraagd, maar de rechtbank vindt de hogere straf op zijn plaats omdat El B. ook enorm veel leed heeft aangericht in het gezin van het slachtoffer. "Er was geen enkele rechtvaardiging om de pakketbezorger- die gewoon zijn werk deed- fysiek aan te vallen en zwaar toe te takelen", zegt de rechter, geciteerd door NOS.

Lees ook: Zes jaar geëist tegen kickbokser Yassin voor dood pakketbezorger in Amsterdam

De pakketbezorger werd zwaar mishandeld na ruzie over een pakketje. Abdelmounaim was bij de verdachte aan de deur geweest om er een pakketje af te leveren. Toen er niemand thuis leek te zijn, bestelde hij het pakketje af. De bewoner kwam daarna alsnog naar buiten en er ontstond een ruzie die uitmondde in een gevecht. De pakketbezorger kreeg daarbij een forse trap van El B. en klapte met zijn hoofd op straat, waardoor hij een schedelbreuk opliep, in coma raakte en later in het ziekenhuis overleed.

El B., die in het verleden kickbokstrainer was, heeft altijd volgehouden dat hij handelde uit zelfverdediging, maar de rechter ziet dat anders. "Hij was duidelijk de agressor. Toen het slachtoffer weg wilde gaan, ging de verdachte achter hem aan. Hij heeft het slachtoffer zo hard geslagen en getrapt dat het slachtoffer meerdere breuken aan de voorkant van zijn gezicht heeft opgelopen", aldus de rechter.

Lees ook: Rotterdamse ex-kickbokser Yassin doodde postbezorger "uit noodweer"

De verdachte moet ook een schadevergoeding van 170.000 euro betalen. Het bedrag is met name zo hoog omdat het slachtoffer kostwinner was. "Het is bijzonder triest dat het slachtoffer een echtgenote en twee jonge kinderen achterlaat. Hun levens en die van de andere nabestaanden zijn onherstelbaar beschadigd", zegt de rechter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team