Zoeken

Zware celstraf voor besturen vluchtauto liquidatie Rachid Kotar in Amstelveen

18 november 2021 - 12:40 - Wereld

©

De rechtbank in Amsterdam heeft een 19-jarige man veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor het besturen van een vluchtauto die werd gebruikt voor de liquidatie van de 39-jarige Rachid Kotar in Amstelveen.

Het schietincident dateert van 12 december 2019 in Amstelveen. De toen 5-jarige zoon van het slachtoffer zat bij zijn vader in de auto maar bleef ongedeerd. De destijds minderjarige verdachte bestuurde de bestelbus waarin de schutters werden vervoerd en zijn gevlucht.

Lees ook: Samir 9 jaar cel in voor doodschieten Bas van Wijk in Amsterdam

Omdat de verdachte tijdens de liquidatie nog minderjarig was, is de zaak achter gesloten deuren behandeld bij de kinderrechter. Het OM is van mening dat de 19-jarige Amsterdammer een belangrijke rol heeft gespeeld bij de liquidatie en vroeg daarom twintig jaar cel, maar de rechtbank legde een lagere straf op. De verdachte is wel berecht als volwassene.

"Daarbij weegt mee dat het om een zeer gewelddadige en geplande moord ging. Bovendien heeft de verdachte op meerdere momenten een rol gespeeld en was er dus niet sprake van jeugdig, ondoordacht of impulsief handelen", aldus de rechtbank. Daarnaast is zijn DNA ook aangetroffen op kleding die bij het busje werd gevonden, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Neerschieten Amsterdamse Ayla is wraakactie voor liquidatie Ibrahim Azaim

Zijn drie medeverdachten zitten nog vast. Twee van hen worden verdacht van het doodschieten van de Nederlands-Marokkaanse crimineel. Hun zaak wordt later dit jaar behandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team