Zoeken

Leeuwardse Farid schoot minnaar vrouw neer vanwege sekstapes

28 september 2021 - 18:20 - Wereld

©

De 41-jarige Farid Y. uit Leeuwarden schoot op 19 januari 2021 de minnaar van zijn vrouw met drie kogels neer omdat hij sekstapes van haar openbaar dreigde te maken.

In de rechtbank in Lelystad zei Farid Y. op vrijdag dat het vreemdgaan van zijn vrouw niet de echte aanleiding was, omdat hij ook wel eens fout ging. Wat wel een probleem was voor hem, is het feit dat de man zijn vrouw chanteerde met sekstapes en haar dwong om een valse aangifte te doen tegen hem wegens mishandeling. "Waarom? Wat had ik hem misdaan?", zegt hij in De Stentor. Hij had het er ook moeilijk mee dat de sekstapes gemaakt zijn zonder haar toestemming. "Ik ben een Marokkaan, mijn vrouw ook. In onze cultuur is dat een schande. Zij is wel de moeder van mijn kinderen, snapt u?"

Lees ook: Vrouw en minnaar faketen overval om Mimoun te vermoorden in Oude Ade

Y. had op 19 januari net een taakstraf achter de rug die hem was opgelegd voor het mishandelen van zijn vrouw in de Rivierenlaan. Hij was naar haar minnaar toe gegaan om een ’goed gesprek’ met hem te hebben en om de sekstapes te recupereren. Hij nam een geladen pistool mee, "want hij was steeds heel agressief als ik hem over de telefoon sprak. Zijn familie had mij ook bedreigd." Y. zegt dat de minnaar behoorlijk schrok van zijn bezoek. "Daarom zei ik dat hij rustig moest blijven en ik hem niets aan wilde doen." Maar hij reageerde juist agressief op die woorden. "Hij kwam op me af met een schroevendraaier en pepperspray. Toen heb ik per ongeluk een keer geschoten. De volgende twee schoten waren wel expres."

Lees ook: Getrouwde Marokkaanse gearresteerd voor versturen seksvideo’s naar minnaar

Het slachtoffer raakte ernstig gewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij een tijdje op de intensive care lag. De man overleefde de schietpartij. Volgens hem stormde Y. met getrokken pistool zijn huis binnen en begon hij meteen te schieten. "Hij verdraait de waarheid", zei Y. daarover in de rechtszaal. Maar het slachtoffer zegt dat de verdachte dat juist doet. "Ik heb jullie keer op keer gezegd jullie relatieproblemen zelf op te lossen. Maar nee, je besloot een moordaanslag op mij te plegen. Alles wat je mij verwijt, heb je zelf gedaan", zei hij in zijn slachtofferverklaring.

Lees ook: Marokkaanse vermoordt echtgenoot om met minnaar te zijn

Het Openbaar Ministerie denkt dat Y. ’zeer gevaarlijk is’. Volgens het OM heeft hij de ’moordaanslag’ zeer precies voorbereid om wraak te nemen voor de affaire met zijn vrouw. "Na de schietpartij zei hij immers tegen zijn moeder dat hij zich stukken beter voelde, nu hij op het slachtoffer had geknald." Daarom wil het OM hem een tijdje laten observeren in het Pieter Baan Centrum. "Dat hebben de deskundigen die hem onderzochten ook geadviseerd, we moeten weten of er psychiatrische problemen zijn die hieraan ten grondslag liggen." De rechtbank stemde daar echter niet mee in, waarna de officier van justitie, naast veertien jaar cel, ook tbs met dwangverpleging vroeg. De uitspraak volgt over twee weken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team