Zoeken

Marokko-Spanje: nieuwe politiesamenwerking van kracht op 30 april

8 april 2022 - 09:00 - Marokko

©

Terwijl Pedro Sanchez een bezoek brengt aan Marokko, heeft het Spaans Staatsblad (BOE) op donderdag een overeenkomst gepubliceerd tussen Spanje en Marokko, inzake samenwerking op het gebied van veiligheid en de bestrijding van criminaliteit in al haar vormen.

De gepubliceerde overeenkomst werd op 13 februari 2019 in Marokko ondertekend en zal op 30 april in werking treden, zo meldt El Confidencial. Zo zullen beide landen in de komende weken hun samenwerking versterken in de strijd tegen onder meer terrorisme, mensenhandel, illegale immigratie en drugshandel.

Lees ook: De netelige kwesties tussen Marokko en Spanje

De nieuwe politiesamenwerking tussen Spanje en Marokko zal bijdragen tot het voorkomen en bestrijden van misdrijven en zal het onderzoek ernaar vergemakkelijken. De overeenkomst is ondertekend op basis van het Vriendschapsverdrag, goed nabuurschap en samenwerking tussen Spanje en Marokko van 4 juli 1991 en heeft tot doel bij te dragen tot de ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen.

Lees ook: Spaanse militairen vrezen overdracht eilandjes aan Marokko

De overeenkomst blijft van kracht zolang ze niet langs diplomatieke weg wordt opgezegd door één van de partijen. De uitvoering ervan zal geen gevolgen hebben voor andere bilaterale of multilaterale internationale overeenkomsten of verbintenissen die beide landen hebben onderschreven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team