Zoeken

Marokko koopt de Ghiath Smart Patrol, een ultramodern politievoertuig

19 mei 2024 - 12:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft haar wagenpark uitgebreid met een van de meest geavanceerde patrouillewagens ter wereld, de "Ghiath Smart Patrol". De wagen, ontwikkeld door W Motors in de Verenigde Arabische Emiraten, zal de capaciteiten van de politie op het gebied van criminaliteitspreventie aanzienlijk versterken.

De "Ghiath Smart Patrol" is uitgerust met geavanceerde technologieën die de veiligheid en efficiëntie van de politie zullen verhogen. De wagen heeft tien camera’s gericht op de voorzijde, die gezichten kunnen herkennen op een afstand van 9 meter en kentekenplaten kunnen lezen. Daarnaast is er een intrekbare 360-graden camera op het dak die panoramische beelden, zooms en foto’s kan maken.

Lees ook: Marokkaanse politie moderniseert

Een unieke eigenschap van de wagen is de meegeleverde drone met een autonomie van 30 minuten. Deze drone is uitgerust met een warmtebeeldcamera om het verkeer te bewaken en reddingsacties te vergemakkelijken. De "Ghiath Smart Patrol" beschikt ook over een groot touchscreen van 40 centimeter op het dashboard. Hierop kunnen de beelden van de 10 camera’s en de telescoopcamera worden bekeken. Het besturingssysteem van de wagen is voorzien van kunstmatige intelligentie, die de agenten kan helpen bij het analyseren van de beelden.

Lees ook: Marokkaanse politie investeert miljoenen in nieuwe schoenen

"De wagen zal de komende zes maanden worden getest in samenwerking met de politie van Dubai," aldus de Marokkaanse veiligheidsdienst (DGSN). "Na deze testperiode zullen we evalueren of de wagen de dienstverlening aan de burgers daadwerkelijk kan verbeteren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team