Zoeken

Marokkaanse politie investeert miljoenen in nieuwe schoenen

8 december 2023 - 08:00 - Marokko

©

De Marokkaanse veiligheidsdienst (DGSN) heeft een internationale aanbesteding uitgeschreven voor de aankoop van 41.500 paar schoenen, met een totale waarde van bijna 13 miljoen dirham.

Het aanbestedingsproces omvat de aanschaf van drie verschillende soorten schoeisel: 30.000 paar Rangers, 10.000 paar lage schoenen en 1500 paar motorlaarzen. Deze aankoop vertegenwoordigt een aanzienlijke investering in de uitrusting van de veiligheidstroepen, met een totaalbudget van 12,96 miljoen dirham. Dit bedrag is onderverdeeld in 9 miljoen dirham voor de Rangers, 1,8 miljoen voor de lage schoenen en 2,16 miljoen voor de motorlaarzen.

Lees ook: Nieuwe look voor Marokkaanse toeristenpolitie (foto’s)

De specificaties van elk type schoeisel zijn gedetailleerd. De Rangers zijn ontworpen met beenbeschermers en rubberen zolen, gebaseerd op het BM 52-model. De lage schoenen zijn vervaardigd als derbys met 5 geperforeerde oogjes, gemaakt van rundleer en gevoerd met beige volnerf kalfsleer. De motorlaarzen zijn gemaakt van volnerf leer met een waterafstotende behandeling. Opvallend is dat de bestelde maten variëren van maat 38 tot maar liefst maat 50.

Lees ook: Dit is de nieuwe look van de Marokkaanse politie (foto’s)

Tot slot is in de aanbesteding een clausule opgenomen die de voorkeur geeft aan nationale leveranciers, wat de lokale economie en industrie ten goede kan komen.

Bladna.nl