Zoeken

Marokkaanse politie moderniseert

24 februari 2024 - 12:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politie zet een stap voorwaarts in modernisering met de ontvangst van een reeks nieuwe, technologisch geavanceerde auto’s, motoren en bestelwagens. Deze levering maakt deel uit van een grootschalige operatie van de Marokkaanse veiligheidsdienst (DGSN) om de regionale en lokale politievloten te moderniseren.

De eerste fase van de operatie richt zich op de uitbreiding van de vloot met meer dan 300 bestelwagens. Deze voertuigen worden ingezet door de openbare veiligheidsteams, de recherche, de mobiele eenheden, de anti-bende teams, de toeristenpolitie en de ordehandhavingseenheden. Ook de teams die scholen beveiligen en de cellen die zich bezighouden met vrouwenmishandeling en veiligheid in de sport, zullen toegang hebben tot de nieuwe bestelwagens.

Lees ook: Marokkaanse politie presenteert indrukwekkende resultaten voor 2023

De DGSN heeft ook de vloot van de 454 politiebureaus in het land geüpdatet met moderne, uitgeruste auto’s. De wetenschappelijke en technische politie ontvangt meer dan 20 voertuigen voor sporenonderzoek op plaats van delict.

Lees ook: Marokkaanse politie investeert miljoenen in nieuwe schoenen

In de toekomst wil de DGSN ook de speciale voertuigen van de verschillende politieteams moderniseren, inclusief lichte auto’s, motoren en patrouillewagens. De centrale diensten van de nationale veiligheid, de technische teams en de VIP-beveiliging zullen eveneens worden voorzien van nieuwe voertuigen.

In 2023 investeerde de DGSN al in 885 nieuwe auto’s en motoren voor de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team