Zoeken

Kunstmatige intelligentie in dienst van Marokkaanse politie

21 mei 2024 - 22:00 - Marokko

©

De Marokkaanse veiligheidsdienst (DGSN) zet kunstmatige intelligentie in om de criminaliteit effectiever te bestrijden. Dit werd bekendgemaakt tijdens de open dagen van de DGSN in Agadir, die plaatsvonden onder het motto "Nationale veiligheid: burgerschap, verantwoordelijkheid en solidariteit".

Tijdens deze open dagen, die samenvallen met de 68e verjaardag van de Nationale Veiligheidsdienst, lichtte het hoofd van de Afdeling Technologische Waakzaamheid en Methodologieën van de DGSN, controleur-generaal Younes Karbaid, toe hoe kunstmatige intelligentie wordt gebruikt binnen de politie. Hij benadrukte dat de DGSN de snelle ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie-technologie volgt en een reeks technische hulpmiddelen gebruikt om het politie- en veiligheidswerk in verschillende domeinen te verbeteren.

Lees ook: Marokkaanse politie moderniseert

Een van de concrete toepassingen is een intelligente applicatie die nummerplaten van auto’s in realtime kan lezen en vergelijken met een database van gestolen en verdachte voertuigen. Dit systeem, dat al in veel steden is geïmplementeerd, draagt volgens Younes Karbaid aanzienlijk bij aan het terugvinden van gestolen auto’s en gezochte personen. De experts van de DGSN werken voortdurend aan de ontwikkeling van deze systemen en breiden hun capaciteiten en functionaliteiten uit, met inbegrip van technologie voor het herkennen van vervalste nummerplaten op basis van het type en de categorie van het voertuig.

Lees ook: Marokko koopt de Ghiath Smart Patrol, een ultramodern politievoertuig

Naast nummerplaatherkenning maakt de DGSN ook gebruik van kunstmatige intelligentie voor verkeersanalyse. Dit systeem bewaakt het aantal voertuigen in beweging, wat nuttige informatie oplevert voor het nemen van verkeersbeslissingen. De inzet van kunstmatige intelligentie voor routinematige taken blijkt zeer efficiënt te zijn, waardoor veiligheidsagenten zich kunnen concentreren op taken die menselijke interventie vereisen, aldus Younes Karbaid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team