Zoeken

Nieuwe wending in moordzaak Wassim (3) in België

9 december 2023 - 09:00 - Wereld

©

In België heeft de zaak rond de moord op de driejarige Wassim, waarbij zijn vader, de 29-jarige Marokkaanse Belg Mohammed Taoussi, is aangeklaagd, een nieuwe wending genomen.

Taoussi, die beschuldigd wordt van het verhongeren en doden van zijn zoon, heeft zijn verdediging overgedragen aan een nieuwe advocaat, Marc Kauten. De vorige advocaten, De Coster en Lissoir, zullen niet langer Taoussi’s verdediging op zich nemen. De redenen voor deze verandering zijn niet bekend.

Lees ook: Kleine Wassim (3) dood aangetroffen in België, vader verdacht

Advocaat Kauten heeft bevestigd dat hij door Taoussi is benaderd en zijn verdediging op zich zal nemen. Hij benadrukt de ernst van de beschuldigingen en de complexiteit van het onderzoek. Kauten is van plan aanvullend onderzoek aan te vragen, gericht op het horen van personen die in contact zijn geweest met Taoussi en Wassim, waaronder de directeur van de school, het onderwijzend personeel en medisch personeel van het ziekenhuis in Arlon waar de peuter werd gebracht.

Daarnaast heeft de advocaat contact opgenomen met de familie van Mohammed Taoussi in Marokko, die ook antwoorden zoekt op de beschuldigingen. De familie is geschokt door de aanklachten tegen de jonge vader en wacht op de resultaten van het onderzoek. Ze steunen hem, maar hebben zich nog niet als burgerlijke partij gemeld. De familie en Kauten vertrouwen op de rechtsgang en hopen dat de waarheid aan het licht komt.

Lees ook: Mounir Kiouh in Marokko tot 15 jaar cel veroordeeld voor moord op peuter in België

Wassim, geboren op 2 juni 2020 in Arlon, overleed op 25 november 2023 op driejarige leeftijd in dezelfde stad. Hij is begraven in op de islamitische begraafplaats van Habay-la-Vieille. Zijn vader Mohammed wordt verdacht van bijzonder gruwelijke misdaden. Na zijn arrestatie is hij in voorlopige hechtenis geplaatst.

Bladna.nl