Zoeken

Kleine Wassim (3) dood aangetroffen in België, vader verdacht

6 december 2023 - 10:00 - Wereld

©

In Habay-la-Vieille, een kleine plaats in België, heeft zich afgelopen zaterdag een tragisch voorval afgespeeld. De driejarige Wassim overleed ondanks de inspanningen van de hulpdiensten die door zijn vader waren gebeld.

De peuter werd zaterdag levenloos aangetroffen door de hulpdiensten. Reanimatiepogingen waren tevergeefs. Wassim werd begraven op de islamitische begraafplaats van Habay-la-Vieille.

Lees ook: Mounir Kiouh in Marokko tot 15 jaar cel veroordeeld voor moord op peuter in België

Mohammed, de 29-jarige vader van Wassim, van Marokkaanse afkomst, werd gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen. Hij wordt verdacht van bijzonder gruwelijke daden. De aanklachten omvatten vrijwillige slagen en verwondingen, onthouding van zorg of voeding en moord.

Tijdens de begrafenis werden witte ballonnen losgelaten door de moeders van Habay. De ceremonie werd door een honderdtal mensen bijgewoond. De burgemeester van Habay, Serge Bodeux, was ook aanwezig. De grootvader van Wassim, Yvon Sondag, bijna negentig jaar oud en een vredesactivist, toonde zijn verdriet tijdens de ceremonie. De grootmoeder van Wassim sprak kort bij de kist: "Er zijn geen woorden. (...) Bedankt iedereen".

Lees ook: Peuter in Agadir mishandeld en met sigaretten verbrand door vader

Mohamed-Wassim Taoussi’s leven zou een nachtmerrie zijn geworden na het verlies van zijn moeder in februari. De jonge vrouw kwam om bij een verkeersongeval. De peuter zou sindsdien door zijn vader zijn mishandeld en uitgehongerd.

Bladna.nl