Zoeken

Mounir Kiouh in Marokko tot 15 jaar cel veroordeeld voor moord op peuter in België

27 mei 2023 - 19:20 - Marokko

©

Ruim 17 jaar na de tragische moord op de tweejarige Théa in Namen is de Belgisch-Marokkaanse Mounir Kiouh in Marokko in beroep veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. Na zijn veroordeling in België vluchtte Kiouh naar Marokko in een poging om aan zijn gevangenisstraf te ontsnappen.

Het gezin van Théa stelde "gedeeltelijke opgelucht" te zijn na de bekendmaking van het vonnis, meldt L’Avenir. De nabestaanden van het meisje eisen al 17 jaar gerechtigheid voor hun "zonnestraal". De familie uit het Belgische Sclayn heeft eindelijk de moordenaar van hun meisje veroordeeld kunnen zien. Het proces in beroep werd in Tetouan maar liefst 17 keer uitgesteld. Kiouh was in eerste aanleg tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Lees ook: Tetouan: 20 jaar cel voor Belgische Marokkaan

De tragische dood van Théa heeft België en de wereld diep geschokt. Het meisje bereidde zich voor om haar verjaardag te vieren. Haar moeder, die even het huis uit moest, had Théa met haar toenmalige partner, Mounir Kiouh, gelaten. Théa werd toen zwaar mishandeld door de verdachte. Ze overleed op 10 november 2005 in het ziekenhuis.

Lees ook: Belgisch gezin vindt moordenaar dochter (2) terug in Marokko

Mounir Kiouh was na zijn veroordeling in beroep in België naar Marokko gevlucht, in de veronderstelling dat hij beschermd zou worden door de Marokkaanse wet die uitlevering van zijn burgers verbiedt. Wat hij echter vergat, is dat de Marokkaanse wet ook bepaalt dat een burger die in het buitenland een misdrijf heeft gepleegd, vervolgd kan worden op Marokkaans grondgebied. Hij werd als gevolg gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen in Marokko. Hij heeft nu 10 dagen om in cassatie te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team