Zoeken

Drugscrimineel "De Algerijn" in Marokko gearresteerd na veroordeling in België

12 december 2023 - 22:00 - Marokko

©

De voortvluchtige drugscrimineel Mohammed Reda C., beter bekend als "de Algerijn", is afgelopen weekend opgepakt in Marokko.

De 29-jarige verdachte uit Antwerpen werd volgens een bericht van Gazet van Antwerpen in de buurt van Marrakech gearresteerd. Hij is één van de meest gezochte doelwitten van de justitie in Antwerpen vanwege zijn betrokkenheid in verschillende zaken die aan het licht kwamen via gekraakte Sky ECC-berichten.

Lees ook: "De Algerijn" ontsnapte aan uitlevering door Marokkaanse nationaliteit aan te vragen

Reda C. is reeds tot 19 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor diverse misdrijven, waaronder drugssmokkel, granaataanslagen in het drugsmilieu en het ontvoeren van een bendelid. Hoewel hij tegen de meeste veroordelingen in beroep is gegaan, is een straf van acht jaar al definitief.

Nog voor zijn veroordelingen verliet "de Algerijn" België. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een conflict in het drugsmilieu over een verdwenen partij cocaïne en een reeks granaataanslagen in de zomer van 2020. Hij vluchtte eerst naar Dubai en werd later meermaals in Marokko gezien. In de zomer van 2022 werd hij in Casablanca opgepakt, maar omdat er nog geen definitieve veroordelingen waren, werd hij weer vrijgelaten nadat hij de Marokkaanse nationaliteit had verworven.

Lees ook: Bekende drugscrimineel "De Algerijn" uit Antwerpen in Marokko opgepakt

Door zijn Marokkaanse nationaliteit is het hoogst waarschijnlijk dat Marokko zijn uitlevering aan België weigert en dat hij zijn straf zal uitzitten in een Marokkaanse cel. Zijn advocaat weigert te reageren op zijn arrestatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team