Zoeken

Ayem Nour veroordeeld in Marokko, vader reageert op voogdij zoon

5 december 2023 - 10:00 - Wereld

©

In een recent interview heeft de zakenman Vincent Miclet zich uitgelaten over de situatie met zijn ex-vrouw Ayem Nour, een voormalige reality-tv-ster en columniste, en hun 7-jarige zoon Ayvin. Miclet is ontstemd over het feit dat Nour teruggekeerd is naar Frankrijk met hun zoon na maandenlang in Marrakech vastgezeten te hebben.

Sinds hun scheiding is er een voortdurende strijd om de voogdij van Ayvin. Miclet bekritiseert het feit dat het stukgaan van hun relatie heeft geleid tot een juridisch conflict tussen Frankrijk en Marokko. De Marokkaanse rechtbanken hebben Ayem veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf, terwijl een Franse rechtbank al een beslissing had genomen die gunstig was voor Ayem.

Lees ook: Ayem Nour centraal in conflict tussen Marokko en Frankrijk

In mei werd Ayem door een Marokkaanse rechtbank veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor de ontvoering van een minderjarige. Ze moet ook een aanzienlijke boete betalen in Marokko, anders riskeert ze detentie. Volgens de advocaat van Miclet maakt deze straf geen indruk op Ayem. Sinds november 2022 heeft Miclet geen nieuws meer van zijn zoon, weet hij niet waar hij woont en of hij naar school gaat.

De advocaat van Miclet uitte verder kritiek op Ayem omdat ze het contact tussen Ayvin en zijn vader niet heeft vergemakkelijkt. Ze benadrukt dat het in het belang van Ayvin is dat hij een relatie met zijn vader heeft en dat het voor zijn welzijn schadelijk is om hem van zijn vader te scheiden. Ze stelt dat Ayvin gelukkig was in Marokko, waar hij naar school ging en goed verzorgd werd.

Lees ook: Ayem Nour smeekt Koning Mohammed VI om hulp

De advocaat beschrijft ook de huidige situatie van Ayvin als betreurenswaardig, aangezien hij niet in staat is geweest om normaal naar school te gaan sinds het begin van het schooljaar. Miclet beweert dat hij alles heeft gedaan om het welzijn van Ayvin te verzekeren, inclusief het aanbieden van een luxueuze villa in Marrakech, een substantiële maandelijkse toelage en reisfaciliteiten. Ayvin was tussen de zomer van 2022 en de winter van 2023 ingeschreven op de Amerikaanse school in Marrakech met Nour’s instemming. Zei kwam echter terug op haar beslissing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team