Zoeken

Tragische aanrijding in België eist leven Mohamed, zoon zwaargewond

7 december 2023 - 16:30 - Wereld

©

In het Belgische Diegem heeft zich woensdagochtend een tragisch ongeval voorgedaan waarbij een vader en zijn zoon werden aangereden terwijl ze op de stoep liepen. Mohamed overleed ter plaatse terwijl zijn zoon in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 7:30 uur. De 57-jarige Mohamed en zijn 11-jarige zoon werden op een kruispunt door een Peugeot geraakt. De 34-jarige bestuurster zou de controle over haar voertuig hebben verloren. De vader werd enkele meters meegesleurd en overleed te plekke aan zijn verwondingen. Zijn zoon werd ernstig gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij verkeert nog steeds in levensgevaar.

Lees ook: Bejaard Marokkaans koppel op weg naar Marokko komt om bij vreselijk verkeersongeval

Een onderzoek is ingesteld door het parket om de omstandigheden van dit tragische ongeval te verhelderen. Volgens de eerste bevindingen zou de bestuurster een verkeerde manoeuvre hebben gemaakt terwijl haar auto stilstond. De auto raakte eerst een paal alvorens de vader en zijn zoon aan te rijden. Alcohol- en drugstesten bij de bestuurster waren negatief. Ze is getraumatiseerd door het ongeval en krijgt hulp. Ze werd reeds ondervraagd door de politie.

Lees ook: Belgisch Marokkaans koppel komt om bij ongeval in Driouch

Dit drama zorgt voor veel emotie bij de familie en vrienden van Mohamed. De zus van de overledene heeft haar onbegrip over deze tragedie geuit, met de vermelding dat haar broer elke ochtend zijn zoon naar de bushalte begeleidde. Een buurvrouw, die getuige was van het ongeval, beschreef het geschreeuw en gehuil dat volgde op het ongeluk.

Bladna.nl