Zoeken

Nieuwe vliegtuigen voor Royal Air Maroc

4 juli 2021 - 17:40 - Economie

©

Royal Air Maroc (RAM) heeft deze zomer te maken met een enorme vraag en nam daarom de beslissing om vliegtuigen van SmartLynx Airlines te charteren. Dit besluit maakt deel uit van de versterking van de luchtverbindingen.

"Verschillende vliegtuigen zullen worden gecharterd bij een erkende internationale maatschappij," aldus Royal Air Maroc in een verklaring. De naam van het bedrijf wordt niet genoemd. "De vliegtuigen van de nieuwste generatie zijn geselecteerd volgens een rigoureus proces waarbij alle veiligheids- en beveiligingsvoorschriften en -normen in acht zijn genomen. Ze zijn ook goedgekeurd door de burgerluchtvaartautoriteiten van de landen waar ze actief zijn," voegt RAM eraan toe.

Lees ook: Royal Air Maroc lanceert 11 nieuwe routes naar Europa

"Royal Air Maroc gaat vier vliegtuigen leasen van het type Airbus A321, van SmartLynx Airlines," vertellen bronnen aan Medias24. De eerste Airbus, met registratie 9H-SLC, zal worden gestationeerd in Nador en vluchten verzorgen tussen de Marokkaanse stad en Amsterdam, Düsseldorf, Frankfurt en Brussel. Het tweede vliegtuig, met de registratie YL-LCV, zal in Fez worden gestationeerd en onder meer Amsterdam, Marseille, Toulouse, Montpellier en Brussel bedienen. Het derde toestel draagt de registratie YL-LCX en zal in Tanger worden gestationeerd om Amsterdam, Brussel, Paris Orly en Lyon te bedienen, terwijl de vierde, met registratie YL-LDA, in Oujda zal worden gestationeerd en vluchten zal verzorgen naar Amsterdam, Paris Orly, Marseille en Brussel.

Afgelopen maandag kondigde Royal Air Maroc al aan dat "vanaf begin juli zo’n 1400 extra vluchten met een capaciteit van meer dan 220.000 zitplaatsen zullen worden gepland" en dat 11 nieuwe rechtstreekse routes Marokkaanse steden zullen verbinden met grote Europese metropolen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team