Zoeken

Royal Air Maroc: nieuwe vliegtuigen en nieuwe routes

1 juni 2023 - 11:00 - Economie

©

Abdelhamid Addou, de bestuursvoorzitter van Royal Air Maroc, heeft dinsdag een aantal belangrijke aankondigingen gedaan. Deze hebben met name betrekking op het komende zomerseizoen en de aankoop van nieuwe vliegtuigen.

In totaal zullen deze zomer 6,2 miljoen stoelen worden aangeboden op 90 bestemmingen, waaronder 2,3 miljoen stoelen naar 34 Europese luchthavens, 500.000 naar Noord-Amerika en 901.000 naar Afrika. Er komen ook 26 rechtstreekse routes en 200.000 stoelen naar markten in het Midden-Oosten. Om deze uitbreiding te ondersteunen is Royal Air Maroc van plan zes extra vliegtuigen van de nieuwste generatie te leasen.

Lees ook: Royal Air Maroc kondigt veranderingen aan op route Casablanca-Brussel

De CEO maakte van de gelegenheid gebruik om de introductie van nieuwe routes bekend te maken. Drie nieuwe routes zullen Tanger verbinden met Madrid en Barcelona in Spanje, evenals met Londen in Engeland. Een andere route zal ook worden geopend tussen Oujda en Düsseldorf in Duitsland. Om aan de grote vraag te voldoen zal Royal Air Maroc de frequentie van haar vluchten eveneens verhogen, met twee dagelijkse vluchten tussen Casablanca en verschillende steden, zoals Milaan, Madrid, Barcelona, Bologna, Malaga en Brussel.

Addou maakte dit dinsdag bekend voor de Commissie Infrastructuur, Energie, Mijnen en Milieu in het parlement. Hij presenteerde tevens de ambities van Royal Air Maroc op middellange termijn. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij wil de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Afrika worden, door haar positie op continentale schaal te versterken.

Lees ook: Klanten Royal Air Maroc wachten nog steeds op terugbetaling

Tot slot onthulde de bestuursvoorzitter van Royal Air Maroc een strategisch groeiplan voor de komende tien jaar. Dit omvat een verdubbeling van de vloot van de luchtvaartmaatschappij. De aanzienlijke uitbreiding, gekoppeld aan een consolidatie op de route Europa-West-Afrika en de verkenning van nieuwe geografische gebieden, getuigt van de ambitie van Royal Air Maroc om zich te positioneren als belangrijke en klantgerichte internationale speler.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team