Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in zaak Badr, koelbloedig vermoord in Casablanca

15 februari 2024 - 07:00 - Marokko

©

De behandeling van de moordzaak van Badr Bouljoihel in Casablanca is opnieuw uitgesteld. De rechtbank heeft dinsdag besloten om de zaak te verzetten naar 20 februari. De familie van de vermoorde jongen is teleurgesteld en roept om gerechtigheid.

De advocaat van de hoofdverdachte, die na het vertrek van de eerste advocaat van de vermeende hoofddader, de zaak overnam, heeft om uitstel gevraagd om meer tijd te hebben om de inhoud van het dossier te bekijken. De verdediging van de nabestaanden heeft hiermee ingestemd, maar benadrukte dat er geen verdere vertragingen mogen zijn.

Lees ook: Moeder eist doodstraf in schokkende moordzaak Badr

Badr Bouljoihel overleed in december 2023 na met opzet te zijn overreden op een parkeerplaats in Casablanca. Vijf verdachten werden later gearresteerd. De hoofdverdachte bevond zich in Laâyoune en zou geprobeerd hebben naar het buitenland te vluchten.

Lees ook: Moord op Badr: nieuwe beslissing van het Hof van Beroep van Casablanca

De familie van Badr wacht al maanden op gerechtigheid. De zoveelste vertraging in de zaak komt dan ook hard aan. "We willen dat de schuldigen gestraft worden voor wat ze hebben gedaan," aldus een familielid van het jonge slachtoffer. De volgende zitting in de zaak is op 20 februari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team