Zoeken

Jonge promovendus slachtoffer gruwelijke misdaad in Casablanca

1 augustus 2023 - 23:00 - Marokko

©

Een afschuwelijke misdaad heeft Ain Diab, een chique wijk in Casablanca, opgeschrikt. Een jongeman van 23 jaar, een promovendus-onderzoeker aan de faculteit voor wetenschap en techniek in Mohammedia, werd vermoord bij het verlaten van een restaurant.

Het slachtoffer, Badr Bouljoihel, was met twee vrienden gaan eten om de verkrijging van zijn Canadese visum te vieren. De drie kregen ruzie met een groep van vijf jongemannen die een meisje lastig vielen. De veiligheidsagenten en enkele klanten van het restaurant kwamen tussenbeide om hen te scheiden.

Lees ook: Dronken man rijdt zes mensen aan in Tanger, drie doden (video)

Kort daarop laaiden de gemoederen weer op. Toen ze naar de parkeerplaats van het restaurant liepen, werden Badr en zijn vrienden aangevallen door de vijf jongemannen, meldt Maroc Hebdo. Gewapend met stokken, sloegen ze de jonge promovendus-onderzoeker met geweld tegen de grond. Een van de aanvallers, eigenaar van een Audi Q8, stapte in zijn voertuig en reed met opzet over Badr. Hij overleed ter plekke.

Lees ook: Tragische dood leerkracht in Settat

Na hun daad, die vermoedelijk werd gepleegd door enkele richkids, sloegen de moordenaars op de vlucht. De hoofdverdachte had de kentekenplaat van zijn voertuig verwijderd alvorens over Badr heen te rijden. Politie hoopt de daders te kunnen identificeren dankzij de beelden van beveiligingscamera’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team