Zoeken

Zaak Badr Bouljoihel: doodstraf geëist

21 maart 2024 - 12:00 - Marokko

©

De aanklager in Casablanca heeft de doodstraf geëist tegen Ould Lefchouch, de hoofdverdachte in de moord op Badr Bouljoihel, een 23-jarige student. Badr werd eind juli doodgereden na afloop van een etentje in Aïn Diab, een chique wijk in Casablanca.

Badr werd met opzet overreden. Een video van zijn moord werd op sociale media gedeeld in Marokko. Daarin is te zien hoe Badr door meerdere personen mishandeld wordt, waarna hij met opzet door een Audi Q8 wordt overreden. Het slachtoffer, zoon van een gepensioneerde agent, overleed ter plaatse.

Lees ook: Jonge promovendus slachtoffer gruwelijke misdaad in Casablanca

Tijdens de zitting van dinsdag eiste de procureur-generaal de doodstraf tegen de richkid die Badr aanreed. De aanklager beschuldigt hem van moord met voorbedachte rade. Hij wees ook op een dodelijk ongeval waar ould lefchouch in 2018 bij betrokken was. De man kreeg toen een celstraf van een jaar, maar dit vonnis is nog niet onherroepelijk. De vader van het slachtoffer eist de heropening van het onderzoek naar dit ongeval.

Een tweede verdachte, die tijdens de zitting verklaarde achter het stuur van de Audi te hebben gezeten, riskeert ook de doodstraf. De procureur acht beiden verantwoordelijk voor de dood van Badr.

Lees ook: Familie vermoorde Badr in Marokko kreeg grote sommen geld aangeboden

Na de moord arresteerde de politie in Casablanca in samenwerking met collega’s in Laayoune de hoofdverdachte. Vier andere verdachten werden later opgepakt. Ze worden allen beschuldigd van moord met voorbedachte rade en lidmaatschap van een criminele bende.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team