Zoeken

Moord op Badr: nieuwe beslissing van het Hof van Beroep van Casablanca

17 januari 2024 - 20:00 - Marokko

©

De zaak over de moord op de 23-jarige Badr Bouljoihel, student aan de Faculteit voor Wetenschap en Techniek in Mohammedia, heeft in Casablanca een nieuwe wending genomen.

De rechtbank van beroep in Casablanca heeft op dinsdag besloten de zaak uit te stellen tot 13 februari, om de verdediging meer tijd te geven om zich voor te bereiden en om te beginnen met de pleidooien.

Lees ook: Moeder eist doodstraf in schokkende moordzaak Badr

De advocaat van de vijfde verdachte vroeg tevens om voorlopige vrijlating, een verzoek dat door de advocaten van de burgerlijke partij met argwaan wordt bekeken. Zij benadrukten dat de ernst van de beschuldigingen tegen deze verdachte een voorlopige vrijlating niet toelaat. De advocaten van het slachtoffer eisen de strengst mogelijke straffen voor de hoofdverdachte.

Badr Bouljoihel werd in de nacht van 30 juli vermoord op een parkeerplaats van de McDonald’s in Aïn Diab. Op een video die op sociale media werd verspreid, is te zien hoe meerdere jongemannen de jonge student mishandelen. Een van de aanvallers, eigenaar van een Audi Q8 4x4, reed vervolgens met opzet over de jonge Badr heen.

Lees ook: Familie vermoorde Badr in Marokko kreeg grote sommen geld aangeboden

Deze gruwelijke misdaad schokte Aïn Diab, een welvarende wijk in Casablanca. De dag na het drama kondigde de Nationale veiligheidsdienst (DGSN) aan dat de gerechtelijke politie van Casablanca, in samenwerking met hun collega’s uit Laayoune, de bestuurder van de Audi Q8 had gearresteerd. Later werden nog vier andere verdachten aangehouden. Ze worden allemaal beschuldigd van opzettelijke doodslag en het vormen van een criminele bende, evenals van gekwalificeerde diefstal, poging tot moord en medeplichtigheid, misdrijven die kunnen leiden tot de doodstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team