Zoeken

Moeder eist doodstraf in schokkende moordzaak Badr

27 december 2023 - 22:30 - Marokko

©

In Casablanca loopt het proces tegen de moordenaar van Badr Bouljoihel, een 23-jarige doctoraatsstudent aan de faculteit der wetenschappen en technieken.

Badr werd eind juli vermoord buiten een restaurant. Zijn moeder, Fatima, eist nu de doodstraf voor de dader. Het proces, dat werd bijgewoond door familie, vrienden en bekenden van Badr, is onlangs van start gegaan maar werd uitgesteld tot januari.

Lees ook: Dood Badr in Casablanca: "Richkid" voor de rechter

Fatima heeft tijdens een persgesprek na de zitting uitgelegd dat de familie van de hoofdverdachte, omschreven als een rijkeluiszoon, probeert haar te overtuigen haar klacht in te trekken door middel van geld en eigendommen. Ondanks de druk, staat Fatima vastberaden in haar streven naar gerechtigheid voor haar zoon en eist de maximale straf. Ze beschrijft de verdachte als een tiran en drukt haar intense verdriet en behoefte aan gerechtigheid uit.

Lees ook: Familie vermoorde Badr in Marokko kreeg grote sommen geld aangeboden

Badr’s tragische dood werd vastgelegd in een video die viraal ging op sociale media. De beelden tonen hoe hij werd aangevallen en uiteindelijk overreden door een van zijn belagers met een Audi Q8. Deze schokkende daad veroorzaakte grote beroering in het anders rustige Aïn Diab. De volgende dag werd de hoofdverdachte en later nog vier andere verdachten gearresteerd. Allen worden beschuldigd van opzettelijke doodslag en het vormen van een criminele bende.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team