Zoeken

Moord op Badr in Casablanca: kocht richkid getuige om?

7 maart 2024 - 07:00 - Marokko

©

De getuigenissen in de zaak van de moord op Badr Bouljoihel, een 23-jarige doctoraatsstudent in Casablanca, nemen een onverwachte wending. Tijdens een hoorzitting bij het Hof van Beroep in Casablanca wijzigde een getuige zijn eerdere verklaring.

Badr Bouljoihel werd op 30 juli 2023 dood aangetroffen op een parking in Aïn Diab. Een video van de fatale mishandeling ging viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe Badr door een groep mannen wordt belaagd en vervolgens met een auto wordt overreden.

Lees ook: Moeder eist doodstraf in schokkende moordzaak Badr

Een van de verdachten, A.R., bijgenaamd "Didi", beweerde tijdens de hoorzitting dat hij de auto bestuurde die Badr overreed. Eerder had hij verklaard dat A.S., de hoofdverdachte, alias "Ould Fchouch" (Richkid), achter het stuur zat. A.R. ontkent Badr te hebben aangereden.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in zaak Badr, koelbloedig vermoord in Casablanca

De advocaat van de burgerlijke partij stelde kritische vragen over A.R.’s rijvaardigheid en betrouwbaarheid van zijn verklaring. A.R. kon geen coherent antwoord geven, wat twijfel zaait over zijn eerlijkheid. De vraag is nu of er sprake is van omkoping door de richkid om getuigenverklaringen te beïnvloeden? Badr’s moeder stelt dat de familie van A.S. haar onder druk zet om haar klacht in te trekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team