Zoeken

Familie vermoorde Badr in Marokko kreeg grote sommen geld aangeboden

9 december 2023 - 19:30 - Marokko

©

Vier maanden na de moord op de 23-jarige doctoraatsstudent Badr Bouljoihel bij een restaurant in Casablanca zijn er nieuwe ontwikkelingen. De families van de vijf verdachten, beschuldigd van moord en het vormen van een criminele bende, hebben grote sommen geld aangeboden aan de moeder van het slachtoffer.

De familie van Badr is nog steeds in diepe rouw. Fatima, de moeder van Badr, vertelt in een interview met TelQuel over de pijnlijke herinneringen en de impact van het verlies. Ze beschrijft hoe de beelden van de moord op haar zoon, vastgelegd en verspreid via sociale media, haar diep hebben geraakt. Ze benadrukt dat niemand het verlies van Badr kan verwerken, noch zijzelf, noch zijn familie en vrienden.

Lees ook: Jonge promovendus slachtoffer gruwelijke misdaad in Casablanca

Badr Bouljoihel werd op 30 juli vermoord op de parkeerplaats van een McDonald’s in Aïn Diab. Op een video die op sociale media circuleert, is te zien hoe rijke jongeren hem ernstig mishandelen. Eén van de aanvallers, eigenaar van een Audi Q8, reed over het lichaam van Badr heen. De moord op de student schokte de gemeenschap in Aïn Diab, een chique wijk in Casablanca. De hoofdverdachte werd kort na de moord gearresteerd door de politie van metropool, in samenwerking met collega’s uit Laayoune.

In totaal werden vijf verdachten gearresteerd, allen beschuldigd van moord en het vormen van een criminele bende. De familie van Badr wees grote somment geld van de verdachten af. Fatima hoopt op gerechtigheid voor haar zoon en eist de maximale straf voor de vijf beschuldigden. Ze vertrouwt op het rechtssysteem en wacht op de start van het proces. Het onderzoek is vijf weken geleden afgerond.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in onderzoek naar moord op student in Tanger

De hoofdverdachte is geen onbekende van de justitie. In 2018 werd hij veroordeeld voor onvrijwillige doodslag en betrokkenheid bij een dodelijk verkeersongeval. Zijn straf werd later verhoogd naar een jaar gevangenisstraf, een geldboete en de intrekking van zijn rijbewijs. Dit vonnis is echter nog niet definitief en is dus nog niet uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team