Zoeken

Nieuwe informatie over aanval op toeristen in Agadir (foto’s)

31 december 2023 - 23:30 - Marokko

©

Drie toeristen, waaronder twee Britten, zijn slachtoffer geworden van een aanval met een steekwapen op de zeedijk van Agadir.

De dader, gewapend met een groot mes, stak een Brits stel en een Belgische vrouw van Marokkaanse afkomst neer tijdens hun wandeling. Een Britse getuige, die toevallig foto’s maakte op het strand, beschreef aan MailOnline de schokkende scène. In eerste instantie dacht hij dat iemand door een kameel was getrapt, maar toen realiseerde hij zich de ernst van de situatie.

Lees ook: Toeristen gewond bij steekpartij op strand Agadir

"Ik was foto’s aan het maken en alles was prachtig, een zonnige dag, iedereen was blij, en toen hoorde ik geschreeuw. Het was een ander soort geschreeuw. Wanneer je dat hoort, weet je meteen dat er iets niet klopt. [...] Hij sloeg twee mensen met een machete," vertelt de Brit die met zijn fototoestel de vlucht van de dader vastlegde.

De dader probeerde vervolgens via de zee te ontsnappen, maar is gearresteerd en in hechtenis genomen. De slachtoffers, met verwondingen aan de benen en rug, zijn met spoed naar het Hassan II ziekenhuis in Agadir gebracht. Twee van hen zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, terwijl de derde nog steeds wordt behandeld.

Lees ook: Laffe daad van toerist in Marrakech schokt internet

Het motief achter de aanval is nog onduidelijk. De politie onderzoekt momenteel of het gaat om een terroristische daad. Volgens de Spaanse krant La Razon zou de 33-jarige verdachte drie jaar geleden zijn opgesloten voor drugshandel gerelateerde misdrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team