Zoeken

Tanger: vermoord voor een biertje

31 januari 2024 - 23:30 - Marokko

©

In Tanger is een 30-jarige man veroordeeld tot een zware gevangenisstraf van 20 jaar voor doodslag, na een dodelijke confrontatie om een biertje.

De veroordeling werd uitgesproken door de Strafkamer bij het Hof van Beroep in Tanger, meldt Al Akhbar. De man werd beschuldigd van "slagen en verwondingen die hebben geleid tot onvrijwillige doodslag".

Lees ook: Haagse Karim vermoedelijk vermoord om geheim huwelijk

Het incident vond plaats in augustus nabij het bekende strand van Merkala in Tanger. De verdachte, die bezig was met het bereiden van zijn diner, zag een ander persoon bier drinken. Toen het slachtoffer weigerde om hem een biertje te geven ontstond er een ruzie die escaleerde tot een gevecht. De dader ging vervolgens naar huis, haalde een klein steekwapen en keerde terug naar de plaats van het incident, waar hij het slachtoffer neerstak. Hij werd ter plaatse gearresteerd. Het slachtoffer werd overgebracht naar het regionaal ziekenhuis van Tanger, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.

Lees ook: Wereld-Marokkaan vermoordt moeder in Casablanca

Tijdens de rechtszaak voor de Strafkamer bij het Hof van Beroep in Tanger, stelde de verdachte dat hij nooit de intentie had gehad om het slachtoffer dodelijk te verwonden. Hij werd desondanks veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. De veroordeelde heeft enkele dagen om beroep aan te tekenen bij dezelfde rechtbank. Hij kan zich ook wenden tot het Hof van Cassatie, de hoogste rechterlijke instantie in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team