Zoeken

Laffe daad van toerist in Marrakech schokt internet

19 oktober 2023 - 21:00 - Marokko

©

Een video die viraal is gegaan op sociale media toont een toerist die in een bekend hotel in Marrakech een ober met een dienblad vol glazen brutaal in het zwembad duwt. Een scène die op veel kritiek van internetgebruikers stuit.

"Het is een schande, deze toeristen die denken dat alles is toegestaan in Marokko! Er moeten strenge maatregelen worden genomen," klinkt het bericht bij de video, gedeeld door een Marokkaanse journaliste op haar Instagram-account en die in slechts enkele dagen 1,3 miljoen keer bekeken werd. De video toont een groep toeristen aan de rand van een hotelzwembad. Eén van hen duwt, geheel onverwachts, een ober van het hotel in Marrakech het water in.

Lees ook: Droomvakantie in Marokko verandert in nachtmerrie voor Britse toeristen

Terwijl twee andere toeristen de ober helpen uit het water te komen, reageert een derde toerist kwaad. "Je bent echt een clown! Beschamend", zegt hij tegen de dader. De ober, zichtbaar in verlegenheid gebracht, wist niet wat te zeggen of te doen. De dader weigerde zich te verontschuldigingen en zei alleen dat "het een grapje was". De hotelmanager kwam persoonlijk informeren naar het incident maar keurde de daad niet af. "Je had me carte blanche gegeven, draag de gevolgen!", vertelde de dader hem zelfs. Uitspraken die doen vermoeden dat de actie vooraf was gepland en dat de video was opgenomen om sensatie te veroorzaken op sociale media.

De beelden hebben de woede van Marokkaanse internetgebruikers gewekt. "De manager van de instelling heeft carte blanche gegeven aan deze influencer die gebrek heeft aan opvoeding en fatsoen. Hij staat toe dat een werknemer zo wordt vernederd!", bekritiseert een internetgebruiker. "Het is schandalig, ze hebben respect voor niemand, ze gedragen zich als koningen alleen omdat ze euro’s hebben en ze vernederen de arbeiders", merkt een ander op. "Daarom moet toerisme strikt gereguleerd worden. In Saoedi-Arabië zou hij hebben gezien hoe een gevangenis er van binnen uitziet", schrijft een ander.

Lees ook: Britse toerist vertelt over ellendige reis naar Marokko

In Marokko wordt geëist dat de autoriteiten een voorbeeldige sanctie opleggen aan het hotel en wordt er opgeroepen om negatieve beoordelingen over het hotel op Google te plaatsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team