Zoeken

In Fez neergestoken Franse bekeerling overleden

2 februari 2024 - 20:00 - Marokko

©

De in Marokko gevestigde Fransman die zich tot de islam had bekeerd en het slachtoffer was van een aanval met een mes in het mausoleum van Moulay Idriss in Fez, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De Fransman is donderdagochtend in het academisch ziekenhuis Hassan II in Fez overleden aan de verwondingen die hij aan zijn nek opliep na te zijn aangevallen door een persoon met mentale problemen in het mausoleum van Moulay Idriss, meldt Al3omk.

Lees ook: Biddende Fransman neergestoken in Fez

Het dodelijk incident vond plaats op dinsdag. Terwijl hij in het mausoleum van Moulay Idriss zat en de Koran reciteerde, werd deze 49-jarige Fransman, die zich jaren geleden in Fez vestigde na zijn bekering tot de islam, aangevallen met een mes. Hij werd in de nek gestoken en in een ernstige toestand naar het ziekenhuis afgevoerd.

Lees ook: Spaanse politieman redt Marokkaanse tiener na steekpartij

Kort na de aanval arresteerde de politie een 53-jarige man met mentale stoornissen. Het mes gebruikt bij de aanval werd in beslag genomen. Na zijn arrestatie werd de vijftiger opgenomen op de psychiatrische afdeling van het Ibn El Hassan ziekenhuis in Fez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team