Zoeken

Marokko: "taxi van de schande" schokt toerist in Agadir (foto’s)

5 februari 2024 - 22:00 - Marokko

©

Een Duitse toeriste is onaangenaam verrast door de staat van de taxi die haar van het Al Massira vliegveld in Agadir, de tweede toeristische bestemming van Marokko en favoriete bestemming van Duitsers, naar haar hotel vervoerde. Tijdens de rit legde ze met foto’s de slechte staat van het voertuig vast.

Het incident toont een voertuig dat verre van de comfort- en veiligheidsnormen voldoet, die verwacht mogen worden van een dienst die toeristen van het vliegveld naar hun bestemming brengt. Volgens de toeriste had een taxi in zo’n slechte staat nooit toegang mogen krijgen tot de luchthavenzone om passagiers te vervoeren.

Lees ook: Marrakech trekt tientallen rijvergunning taxichauffeurs in

De Marokkaanse overheid en de lokale autoriteiten van Agadir hebben aanzienlijke inspanningen geleverd om de infrastructuur van de stad te verbeteren en zo comfort en veiligheid voor toeristen te garanderen, vooral wat betreft het vervoer vanaf de luchthaven. Deze toegang tot het koninkrijk moet immers een positieve eerste indruk geven aan bezoekers.

Lees ook: Taxichauffeur in Agadir riskeert boete en rijverbod voor oplichten toerist

De autoriteiten worden nu opgeroepen om het gebruik van transport via apps, zoals al in andere landen gebruikelijk is, toe te staan. Dit zou een einde maken aan het monopolie van taxi’s en zowel nationale als internationale toeristen betere vervoersopties bieden.

Bladna.nl