Zoeken

Marokko aantrekkelijk voor de Europese industrie

6 december 2020 - 20:20 - Economie

©

Moulay Hafid Elalamy, minister van Industrie, Handel, Groene en Digitale Economie, heeft Europese landen uitgenodigd om in Marokko te investeren. Tijdens een persconferentie in Rabat belichtte de minister alle voordelen die Marokko te bieden heeft aan de Europese industriesector.

Volgens minister Elalamy is het vestigingsklimaat in Marokko uiterst betrouwbaar en stabiel. Ook legde hij de nadruk op de geografische nabijheid met Europa, de lage logistieke kosten en de vermindering van de ecologische voetafdruk van de toeleveringsketen. De aanleiding voor de persbriefing was het bezoek van de EU-commissaris voor Uitbreiding, Olivér Várhelyi, meldt persbureau MAP.

Daarnaast benoemde de minister de Marokkaanse aanpak van de coronavirus-pandemie als een toonbeeld van de betrouwbaarheid en de deskundigheid van Marokko. Ook prees hij het koninkrijk aan als een land dat vergevorderd is op het gebied van duurzame energie. "Marokko heeft belangrijke stappen gezet in de energietransitie en is resoluut toegewijd aan de groene transitie van zijn economie, via zijn industrieel herstelplan, waarvan de koolstofarme en circulaire industrie de hoeksteen vormt", aldus Moulay Hafid Elalamy.

De ontmoeting tussen de twee verantwoordelijken maakt deel uit van de versterking van de samenwerking tussen Marokko en de Europese Unie (EU). Oliver Várhelyi bracht samen met de EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken, Ylva Johansson, dinsdag en woensdag een bezoek aan Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team