Zoeken

Automobielsector: Marokko wil India en China onttronen

3 augustus 2021 - 20:10 - Economie

©

Marokko wil India en China onttronen om wereldleider te worden op het vlak van de concurrentiepositie in de automobielindustrie. Moulay Hafid Elalamy, minister van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie, herhaalde deze ambitie tijdens de ondertekening van een overeenkomst met de Renault-Groep.

"Nog vóór 2025 zullen we op het het best mogelijk mondiale concurrentieniveau zitten. Vandaag zijn het China en India die op ons voorgaan, maar wij zullen hard werken en al onze energie en middelen inzetten, om op die manier ook de beste partners te kunnen overtuigen", aldus de minister tijdens de ondertekeningsceremonie van het nieuwe draaiboek van de Franse groep, op 27 juli in de Somaca-fabriek in Casablanca.

Lees ook: Tesla onderdelen in Marokko vervaardigd

In de nieuwe routekaart voor de ontwikkeling van de structuur van de Franse groep voor de periode 2021-2030, wordt de doelstelling van lokale inkoop verhoogd tot 2,5 miljard euro vanaf 2025 (1,5 miljard euro in 2023). Renault mikt zelfs op 3 miljard euro op langere termijn. De Franse autofabrikant wil ook zijn lokaal integratie-percentage op lange termijn optrekken naar 80% (tegenover 65% in 2023).

Volgens minister Elalamy zijn de nieuwe doelstellingen van Renault Marokko revolutionair. "Al deze overeenkomsten leiden ons naar een nieuwe fase in de ontwikkeling van de Marokkaanse automobielindustrie. We gaan ook werken aan elektrische voertuigen en met complexere processen. De voertuigen die vervaardigd worden in Marokkaanse fabrieken zijn hypermodern, tegen de beste prijs en op het hoogste niveau van internationale concurrentie", voegde de minister eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team