Zoeken

Vier nieuwe bioscopen in Tetouan

18 maart 2024 - 12:00 - Cultuur

©

In het kader van een landelijk project voor de opening van 150 bioscopen, zijn er in Tetouan vier nieuwe bioscopen geopend voor filmliefhebbers. Dit initiatief van het ministerie van Jeugd, Cultuur en Communicatie draagt bij aan de revitalisering van de culturele sector in Marokko.

"In de eerste fase van dit project zijn er in Tetouan en M’diq-Fnideq vier bioscopen geopend in verschillende culturele centra," aldus Larbi El Mesbahi, provinciaal directeur Cultuur in Tetouan. De nieuwe bioscopen bevinden zich in het Cultureel Centrum van Tetouan, het Cultureel Centrum van Martil, het Huis van Cultuur in Fnideq en het Lalla Aicha Theater in M’diq.

Lees ook: Marokko komt met lage bioscoopprijzen

Met deze uitbreiding komt de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima op de eerste plaats wat betreft het aantal bioscopen. In totaal zijn er 27 centra en culturele instellingen betrokken bij dit project. In de eerste fase werden er al 50 bioscopen in heel Marokko geopend, waarvan zes in de noordelijke regio.

Deze stap beoogt de filmindustrie te versterken door artiesten, producenten en regisseurs de nodige infrastructuur te bieden om hun werk te verspreiden en te promoten. Tegelijkertijd wordt de toegang tot bioscopen gedemocratiseerd, met name voor jongeren, en wordt er een culturele dynamiek gecreëerd in verschillende steden en provincies van het koninkrijk.

Lees ook: Pathé opent eerste multiplexbioscoop in Marokko

Het huidige programma, dat van start ging op 6 maart en 15 dagen duurt, omvat de vertoning van twee films verdeeld over twee of drie voorstellingen per dag, van woensdag tot zondag. Op zondagochtend is er een animatiefilm voor de kinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team