Zoeken

Adidas lanceert shirtcollectie met Marokkaanse twist

18 mei 2024 - 16:00 - Cultuur

©

Adidas heeft in samenwerking met het Marokkaanse ministerie van Jeugd, Cultuur en Communicatie een nieuwe collectie T-shirts gelanceerd die geïnspireerd zijn op de Marokkaanse cultuur.

De collectie werd deze week officieel gepresenteerd in Rabat. Het doel van deze samenwerking is om eer te betonen aan Marokkaanse ambachtslieden en de rijke culturele erfgoed van het koninkrijk in de schijnwerpers te zetten, te midden van groeiende zorgen over culturele toe-eigening.

Lees ook: Adidas viert Marokkaanse vrouwenelftal (video)

Na intensieve onderhandelingen heeft Adidas een reeks T-shirts ontwikkeld die niet alleen de namen van Marokkaanse steden dragen, maar ook het artistieke verhaal van het koninkrijk belichten. Bijzondere aandacht gaat uit naar de traditionele ambachtslieden, met een nadrukkelijke bijdrage van vrouwen uit ambachtelijke coöperaties. Deze samenwerking markeert een erkenning van hun vakmanschap.

De nieuwe T-shirts zijn versierd met motieven zoals ‘tarz Rbati’ en ‘Boucherouit’, patronen die diep geworteld zijn in de Marokkaanse artistieke traditie. De shirts zijn beschikbaar in de Adidas-winkels in Marokko.

Lees ook: Adidas gaat Marokkaanse Zellige kunstenaars helpen

Dit project is het resultaat van een juridische overeenkomst tussen het ministerie van Cultuur en Adidas, die tot stand kwam na maandenlange onderhandelingen. Volgens deze overeenkomst zullen de betrokken coöperaties en ambachtslieden financieel profiteren van elke verkochte T-shirt

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team