Zoeken

Marokko komt met lage bioscoopprijzen

5 december 2023 - 13:00 - Cultuur

©

Mohamed Mehdi Bensaid, minister van Jeugd, Cultuur en Communicatie, heeft een ambitieus plan aangekondigd om 150 nieuwe bioscoopzalen door heel Marokko te openen. Daarnaast zal er ook een aanzienlijke inspanning worden geleverd om de ticketprijzen te verlagen.

Het doel van dit initiatief is om films toegankelijk te maken voor alle Marokkanen door middel van symbolische prijzen, vooral voor jongeren. Tickets zullen maximaal 20 dirham kosten, verklaarde de minister aan Al3omk.

Lees ook: Pathé opent eerste multiplexbioscoop in Marokko

Mohamed Bensaid benadrukte het belang van het democratiseren van toegang tot cultuur. Hij noemde de huidige marktprijzen een belemmering voor het bioscoop- en theaterbezoek door het Marokkaanse publiek. Hij herinnerde er ook aan dat de meeste vertoonde films worden ondersteund door het Marokkaans Filmcentrum, en wees op het beperkte aantal bioscoopzalen in het land, dat momenteel slechts 25 bedraagt.

Volgens de minister is er een verband tussen sociale projecten, met name die gerelateerd aan sociale bescherming en de verbetering van het gezondheidssysteem, en het succes van de culturele industrie. Hij stelt dat verbetering van de volksgezondheid Marokkanen in staat zal stellen meer uit te geven aan culturele activiteiten, die momenteel een lagere prioriteit hebben ten opzichte van zaken als onderwijs en gezondheid.

Lees ook: Bioscopen in Marokko steeds minder winstgevend

Verder sprak Mohamed Mehdi Bensaid over het probleem van de hoge prijzen in bioscopen, die volgens hem bijdragen aan het falen van deze sector in Marokko. Hij kondigde de geleidelijke opening aan van 150 nieuwe bioscoopzalen met betaalbare tickets en stelt erin geslaagd te zijn bestaande bioscopen te overtuigen hun prijzen voor jongeren te verlagen.

Bladna.nl