Zoeken

Marokkaanse serie "Bnat Lalla Mennana" verovert China

6 april 2024 - 17:00 - Cultuur

©

De succesvolle Marokkaanse serie ’Bnat Lalla Mennana’ krijgt een Chinese dub. Dit werd aangekondigd door minister van Jeugd, Cultuur en Communicatie Mohamed Mehdi Bensaid.

De serie, die in 2012 voor het eerst werd uitgezonden op 2M, speelt zich af in de prachtige stad Chefchaouen en volgt de levens van vier vriendinnen. De humoristische en herkenbare verhalen over vriendschap, familie en liefde maakten van "Bnat Lalla Mennana" een hit in Marokko en daarbuiten.

Lees ook: Actrices tv-serie ‘Bnat Lalla Mennana’ naar Antwerpen voor live theatershow

De beslissing om de serie te nasynchroniseren in het Chinees komt er vanwege de toenemende populariteit van Chefchaouen als toeristische bestemming voor Chinezen. "Chefchaouen ontvangt jaarlijks een groot aantal Chinese toeristen," aldus Bensaid. "We hopen dat de Chinese dub van ’Bnat Lalla Mennana’ hen nog meer zal aanspreken en hen een beter begrip zal geven van de Marokkaanse cultuur."

Lees ook: 2M in opspraak door LGBT-personage in Ramadanserie (video)

De opnames van het derde seizoen van ’Bnat Lalla Mennana’ zijn uitgesteld tot april 2025. De originele cast, met onder andere Nora Sqalli, Samia Aqariou en Saadia Ladib, zal terugkeren. Ook zullen er nieuwe, jonge acteurs aan de cast worden toegevoegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team