Zoeken

Marokkaans leger vernietigt voertuig Polisario

18 mei 2021 - 19:40 - Marokko

©

De Royal Armed Forces (FAR) hebben op maandag, 17 mei 2021, een voertuig van de Polisario vernietigd in de subsector van Mahbès. Dit was een reactie op een provocatie uit het oosten van de verdedigingsmuur van de Sahara.

Op maandag probeerde een groep huurlingen de militaire posities van de FAR ter hoogte van de subsector van Mahbès te benaderen, meldt het forum van FAR-Maroc. De reactie van het leger liet niet lang op zich wachten. Het vuur van het Marokkaanse leger vernietigde een militair voertuig met vierwielaandrijving en dwong de separatisten terug te keren naar Algerijns grondgebied, schrijft dezelfde bron.

Voorafgaand aan deze vergelding heeft de FAR in de Sahara twee voertuigen met vierwielaandrijving van de Polisario vernietigd, nadat militieleden van de onafhankelijkheidsbeweging hadden getracht het gebied te benaderen, ten oosten van de veiligheidsmuur. De voertuigen vlogen in brand en de bestuurders werden gedood.

Op 21 april is de leider van de Polisario met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Logroño, niet ver van Zaragoza in Spanje, onder de schuilnaam Mohamed Ben Battouche, van Algerijnse nationaliteit. Deze ziekenhuisopname ligt aan de oorsprong van nieuwe spanningen tussen Marokko en Spanje. Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het buitenland wonen, hekelde de "à la carte-betrekkingen" die Madrid met Rabat onderhoudt. De slachtoffers van de Polisario beweging eisen dat recht wordt gedaan. Brahim Ghali is gedagvaard om op 1 juni voor een Spaanse rechter te verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team